Zrodlo: NAJPRAWDOPODOBNIEJ Biblioteka Narodowa w Wwie, na stronie znajdziesz szczegoly dot. zbiorow kartograficznych. Niestety chyba nie ma mozliwosci sprawdzenia, CZY maja dany arkusz przez telefon, a na moje emaile nie dostalem zadnej odpowiedzi (ale maja najwiekszy zbior w Polsce).
Co do skanowania i / lub kserowania, nawet jesli ten arkusz jest w kolekcji biblioteki, bardzo watpie, zebys uzyskal na to zgode. Rowniez malo prawdopodobne jest, abys mogl zrobic zdjecie cyfrowka. Jednak warto sprobowac, wg powiedzenia: jak nie zapytasz, to sie nie dowiesz. A _jesli_ sie dowiesz, napisz w forum, przyda sie innym.
p.s. pod koniec lata mamy nadzieje na przeskanowanie prawie wszystkich map WIG w tej skali, z innego zrodla. Ale szanse sa srednie. 50%.
Dziękuję Marku za odpowiedź ! Postaram się dowiedzieć jak to jest w Wa-wie z tymi mapami
tylko pewnie trzeba będzie się przejechać z Krakowa do Warszawy
W Krakowie w Bibliotece Jagiellońskiej nie ma żadnego problemu z ksero czy też ze skanowaniem takich map (mówię o WIG-ach ) , chyba że jest to jakiś unikat to być może wtedy stwarzali by problemy ??? Ale do tej pory wszystko udostępniają i są bardzo , bardzo pomocni i to zarówno w Starej Jagiellonce jak i w Instytucie Geografii gdzie posiadają
wszystkie WIG-owskie "100" w wersji elektronicznej
Arkusz którego poszukuję jest umieszczony na ftp. superstefana ale w niezbyt dobrej rozdzielczości i jak narazie nie wiem od kogo pochodził ??? Może ktoś z Was wie ???
pozdrawiam
Romulus
P.S. A jak siÄ™ czegoÅ› nowego dowiem napewno siÄ™ z wami podzielÄ™
Plan Poznania działa, plik jednak to 150Mb, najlepiej zachować prawym klawiszem na komputerze (zachowaj jako...) a potem otwierać programem graficznym.
Od kilku dni nie ma dostępu do map przez indeksy Mapstera: "The requested URL was not found on this server. Additionally, a 404
NotFound error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request." Kiedy można spodziewać się
Szukam plikow kalibracyjnych *.map do Oziexplorer. Proszę o informację co stało się że strona "amzbig.com" gdzie jeszcze jakiś czas temu bez problemu można było "zaopatrzyć sie" w pliki kalibracyjne .map oraz również pliki graficzne do tych map
Panie Marku jestem w posiadaniu pewnej ilości staruch map i starych atlasów. Może by się do czegoś przydały. Kontakt do mnie ma Pan na moim Profilu (e-mail). Pozdrawiam.
A. Janta
Ta mapa sprawia problem po wpisaniu w wyszukiwarkę miejscowości z tego obszaru. Zentr-Polen Leslau - Krasnik (1:300 000 Ubersichtskarte von Mitteleuropa+rozsz erzenie - WW2
Arkusz mógł nie powstać do 39r. (np. Wiedeń i Przemyśl kończono w 39 r. w pośpiechu z 1 mln.). Niemiecke skorowidze z 1940 i 41 r. również na to wskazują.
Dzień dobry, skorowidz '25' austriackiej (west Russland)- błędy: XXVII-9 brak G,H [podstawione z ark.XXIII:Lechów, Łagów]; w ark.XXVIII nieobecny G - Lechów, można go tu przenieść. Dobry zbiór, szkoda, że z "dzurami". Pozdrawiam.