Witam serdecznie
Na wstępie pragnę przywitać się ze wszystkimi użytkownikami projektu, mam nadzieję przydam się na coś, oprócz zaśmiecania forum.
W swoich zbiorach posiadam mapkę 1:300 000 "Deutsche Heereskarte Blatt-Nr S-53 "Brest Litowsk". Z tego co się zorientowałem jest to przróbka mapy WIG o tym samym godle, czyli brakującej w tym serwisie.
Niestety dysponuję jedynie skanerem domowym, o maksymalnym formacie A4+. Czy mogę zrobić i wrzucić sklejkę, czy spełni ona oczekiwania użytkowników? Proszę o podanie paramatrów skanów.
Chyba, że mamy kogoś ze odpowiednim skanerem w BYDGOSZCZY.
Pozdrawiam
Krzysiek
Witaj,
Nie jestem pewny na 100%, ale przynajmniej na 99%, ze mam ta mape juz przeskanowana, zatem jeszcze nie skanuj, musze sprawdzic, czy mam.
hm... byc moze sie myle, na pewno mam wersje z poczatku XX wieku, troche starsza niz WIG, ale musze sie przebic przez te pliki... Na wszelki wypadek wstrzymaj sie prosze.
Dlaczego mam, a nie ma jeszcze na stronie? Bo jest tam ok 250 plikow, kazdy po 100 - 900Mb i bez nazw (tylko numerki). Zatem troche to potrwa. Ale wszystko trafi na strone.
Nie zrozum mnie zle, chodzi wylacznie o to, zebys nie marnowal czasu, najprawdopodobniej niepotrzebnie.
Brzesc juz jest, jeszcze nie dodalem na naszej stronie, ale mozna pobrac stad:
http://igrek.amzp.pl/mapindex.php?cat=ME300
Co do sklejek - bardzo chetnie, choc moim zdaniem szkoda roboty i czasu na mapy wieksze, niz A3+.
A z ktorego roku jest arkusz Brzesc? Zakladam, ze to wydanie z lat 30. ew. do roku 1941? Bo jesli mlodsze (wyd. 2 lub 3), z 1943 - 1944, to bardzo chetnie bym zobaczyl sklejke, te wydania roznia sie dosc znacznie od wczesniejszych.
Plan Poznania działa, plik jednak to 150Mb, najlepiej zachować prawym klawiszem na komputerze (zachowaj jako...) a potem otwierać programem graficznym.
Od kilku dni nie ma dostępu do map przez indeksy Mapstera: "The requested URL was not found on this server. Additionally, a 404
NotFound error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request." Kiedy można spodziewać się
Szukam plikow kalibracyjnych *.map do Oziexplorer. Proszę o informację co stało się że strona "amzbig.com" gdzie jeszcze jakiś czas temu bez problemu można było "zaopatrzyć sie" w pliki kalibracyjne .map oraz również pliki graficzne do tych map
Panie Marku jestem w posiadaniu pewnej ilości staruch map i starych atlasów. Może by się do czegoś przydały. Kontakt do mnie ma Pan na moim Profilu (e-mail). Pozdrawiam.
A. Janta
Ta mapa sprawia problem po wpisaniu w wyszukiwarkę miejscowości z tego obszaru. Zentr-Polen Leslau - Krasnik (1:300 000 Ubersichtskarte von Mitteleuropa+rozsz erzenie - WW2
Arkusz mógł nie powstać do 39r. (np. Wiedeń i Przemyśl kończono w 39 r. w pośpiechu z 1 mln.). Niemiecke skorowidze z 1940 i 41 r. również na to wskazują.
Dzień dobry, skorowidz '25' austriackiej (west Russland)- błędy: XXVII-9 brak G,H [podstawione z ark.XXIII:Lechów, Łagów]; w ark.XXVIII nieobecny G - Lechów, można go tu przenieść. Dobry zbiór, szkoda, że z "dzurami". Pozdrawiam.